'Deense voetbalnomade wordt thuis beschoten, maar overleeft moordaanslag'

'Deense voetbalnomade wordt thuis beschoten, maar overleeft moordaanslag'

26-12-2018 21:34 Laatste update: 27-12-2018 17:17
19

Een huiveringwekkend verhaal uit Denemarken: de dertigjarige voetbalnomade Nicki Bille Nielsen zou zijn ontsnapt aan een aanslag op zijn leven. Volgens de Deense media Ekstra Bladet en BT werd de momenteel clubloze spits woensdagnacht in zijn eigen huis belaagd.

Hierbij zou Nielsen beschoten zijn met een shotgun, waarbij hij verwondingen in zijn arm opliep. De Deense media schrijven dat er drie personen zijn gearresteerd naar aanleiding van het incident: een 23-jarige vrouw en een dertigjarige man zitten nog steeds vast, een derde mogelijke betrokkene is inmiddels vrijgelaten. De politie doet onderzoek naar de schietpartij en wil voorlopig niets kwijt over de gebeurtenissen.

Nielsen begon zijn carrière in het seizoen 2005/2006 bij BK Frem en begon vervolgens aan een ware ontdekkingsreis door Europa. In 2006 beproefde hij zijn geluk bij het Italiaanse Reggina en daarna voetbalde hij in nog zes landen. Tijdens het seizoen 2017/2018 speelde Nielsen bij het Poolse Lech Poznan, dat het in de voorronde van de Europa League opnam tegen FC Utrecht.