Chelsea springt na twee uur weer over Arsenal heen: prachtig jubileum Hazard

Chelsea springt na twee uur weer over Arsenal heen: prachtig jubileum Hazard

Gepubliceerd: woensdag 26 december 2018 om 22:23wo 26-12-2018 om 22:23

Laatste update: donderdag 27 december 2018 om 17:17do 27-12-2018 om 17:17

Chelsea heeft de vierde plek in de ranglijst na twee uur heroverd op Arsenal, dat op 1-1 bleef steken bij Brighton & Hove Albion. The Blues wonnen dankzij jubilaris Eden Hazard hun Boxing Day-wedstrijd op bezoek bij Watford.

De vervelende blessure en de daaropvolgende trieste aftocht van Rode Duivel Christian Kabasele was lange tijd het meest besproken moment van de eerste helft, die in de blessuretijd echter tot leven kwam. Na knullig balverlies van Watford op het middenveld werd Hazard bediend door Mateo Kovacic. De Belg omzeilde doelman Ben Foster met een heerlijke sleep en schoot zijn honderdste goal voor Chelsea binnen.

Toen de spelers even later aan de thee gingen, stond er echter een 1-1 stand op het bord. Jose Holebas legde een hoekschap net buiten het strafschopgebied neer en Roberto Pereyra volleerde de bal met uiterste precisie in de hoek.

The Blues keken in de tweede helft weer naar Hazard, die bovendien een beetje hulp van Foster kreeg. De doelman kwam onnodig zijn doel uit en liep de jubilaris omver: Hazard hield zijn zenuwen in bedwang en schoot de toegekende strafschop tegen de touwen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws