Sensationele aftrap én ontknoping in Milaan: negental Napoli onderuit in extremis

Sensationele aftrap én ontknoping in Milaan: negental Napoli onderuit in extremis

26-12-2018 22:31 Laatste update: 22:35
26

Napoli heeft niet kunnen profiteren van het zeldzame puntenverlies van Serie A-koploper Juventus op Tweede Kerstdag. De nummer twee van Italië leek op bezoek bij nummer drie Internazionale weg te komen met een gelijkspel, maar boog in de blessuretijd alsnog en bleef met negen man over.

De eerste drie seconden van de topper waren ronduit sensationeel: Mauro Icardi besloot om direct vanuit de aftrap op goal te schieten, maar raakte de lat boven doelman Alex Meret. Napoli verloor aanvoerder Marek Hamsik met een blessure en beleefde een moeilijke eerste helft tegen het beter Inter. Een treffer van Ivan Perisic werd echter afgekeurd wegens buitenspel en Kalidou Coulibaly gleed een inzet van Icardi voor de lijn weg.

Na rust was de wedstrijd meer in balans, totdat Napoli opeens met een man minder stond. Koulibaly kreeg een gele kaart, maakte een wegwerpgebaar en mocht direct gaan douchen. Het Napolitaanse tiental leek nog met de overwinning naar huis te gaan, maar Kwadwo Asamoah haalde een schot van Piotr Zielinksi van de lijn. De goal viel zelfs aan de andere kant: invaller Lautaro Martinez zorgde na een overstapje van Asamoah voor dolle vreugde met zijn late 1-0.

In de chaotische slotfase kreeg Lorenzo Insigne ook nog rood wegens natrappen. De punten bleven in Milaan en Inter komt op 36 punten. Napoli blijft op 41 punten staan en blijft tweede, maar staat inmiddels negen punten achter Juventus.