'Feyenoord wil best zakendoen als Ajax, maar heeft niet genoeg vet op de botten'

'Feyenoord wil best zakendoen als Ajax, maar heeft niet genoeg vet op de botten'

27-12-2018 10:19 Laatste update: 21:31
66

Feyenoord zou best meer zaken willen doen in Zuid-Amerika, maar de manier waarop daar handel moet worden gedreven, levert problemen op. De Rotterdammers hebben volgens De Telegraaf 'niet genoeg vet op de botten' om mee te kunnen met Ajax en PSV.

Feyenoord haalde afgelopen zomer de Colombiaan Luis Sinisterra en ook dit jaar reisde technisch directeur Martin van Geel door Zuid-Amerika. 'Het probleem rond veel Zuid-Amerikaanse talenten is de wijze waarop handel moet worden gedreven met makelaars uit die contreien', schrijft de ochtendkrant. 'Een voorbeeld: Ajax betaalde vorig jaar bijna tien miljoen euro aan voetbalmakelaars, Feyenoord keerde 1,6 miljoen euro uit aan makelaars om spelers aan de club te binden. PSV betaalde weer twee keer zoveel als Feyenoord.'

'De Rotterdammers zouden best meer zaken willen doen zoals Ajax, dat de spelers ook weer goed verkoopt en dus het geld dik terugverdient, maar dat vet heeft de club niet op de botten', schrijft de krant. De winst die Feyenoord haalde uit het spelen van Champions League (seizoen 2017/18, red.), besloot de club te investeren in twee nieuwe trainingsaccomodaties, die samen 35 miljoen euro kostten. 'Feyenoord roeit dus met de riemen die het heeft. Er wordt voorrang gegeven aan een veilig en gezond beleid', aldus De Telegraaf.