'Onverstoorbare' Van Dijk: 'Neem het eerder aan van Koeman dan van een journalist'

'Onverstoorbare' Van Dijk: 'Neem het eerder aan van Koeman dan van een journalist'

27-12-2018 11:44
20

Virgil van Dijk trekt zich niet veel aan van kritieken dat hij niet altijd even geconcentreerd is. De centrale verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal stelt verder te begrijpen dat hij niet werd geselecteerd voor het WK van 2014. 

Dat Van Dijk regelmatig wordt bekritiseerd omdat hij soms zijn concentratie kwijt is, stoort hem niet. "Helemaal niet zelfs. Ik ben ermee bezig en ik heb er ook wel stappen in gezet", stelt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Er zijn altijd momenten in wedstrijden dat het qua concentratie beter kan. Maar dat heeft volgens mij iedere speler."

Van Dijk vindt dat iedereen een mening over hem mag hebben. "En ik neem dingen aan van mensen die ik hoog heb zitten. Mijn voormalige trainer Dick Lukkien bijvoorbeeld, met wie ik nog contact heb. En als Ronald Koeman het zegt, neem ik het toch eerder aan dan dat een journalist het zou zeggen, hahaha."

De centrale verdediger is na een geweldig voetbaljaar 2018 niet meer weg te denken uit het Nederlands elftal. Hoe anders was dat vier jaar geleden, toen Van Dijk niet eens werd geselecteerd voor het WK van 2014. "Ik was toen gewoon niet zover als ik nu ben", zegt hij daarover. "Dat WK was heel bijzonder, dat had ik dolgraag mee willen maken. Maar Terence Kongolo en Joël Veltman deden het in die periode ook uitstekend."