Update: Bond grijpt in en laat Inter twee wedstrijden zonder publiek spelen

Update: Bond grijpt in en laat Inter twee wedstrijden zonder publiek spelen

27-12-2018 16:40 Laatste update: 16:40
52

In Italië is veel te doen om de manier waarop Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly werd bejegend in de Serie A-topper tussen Internazionale en Napoli. Het publiek in het Giuseppe Meazza liet woensdag meerdere keren apengeluiden horen, maar de arbitrage greep niet in. Ook Juventus-ster Cristiano Ronaldo heeft zich ermee bemoeid. 

Trainer Carlo Ancelotti stelde na de wedstrijd, die Inter met 1-0 won, dat de grens qua racisme in Italiaanse voetbalstadions is bereikt. "We hebben de arbiter tot drie keer toe gevraagd de wedstrijd te staken. Dat deed hij niet. Maar waar leg je de grens dan? Bij vier keer of vijf keer?", tekent NU Sport op uit de mond van Ancelotti.

De oefenmeester stelde dat zijn ploeg de volgende keer het veld af zal stappen als er weer racistische geluiden te horen zijn. Koulibaly zelf reageerde via Twitter op de commotie. 'Het spijt mij. 'Voor de nederlaag en voor het feit dat ik mijn broeders in de steek heb gelaten', zo schreef hij, daarmee verwijzend naar zijn rode kaart. 'Maar ik ben trots op mijn huidskleur en ook ben ik trots dat ik een Fransman ben, een Senegalees, een Napolitaan: een mens.'

Beppe Sala als burgemeester van Milaan en fan van Inter bood via Facebook zijn excuses aan, terwijl Cristiano Ronaldo op Instagram een duidelijke statement afgaf. 'In de voetbalwereld wil ik respect en educatie zien. Zeg nee tegen racisme, belediging en discriminatie!!!', schrijft hij met daarbij een foto van hem en Koulibaly.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nel mondo e nel calcio Ci vorreberro sempre educazione e rispetto. No al razzismo e a qualunque offesa e discrimination!!!

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Update 27/12, 16:40 uur: De Italiaanse voetbalbond heeft Internazionale een straf opgelegd voor de racistische uitingen tijdens de wedstrijd tegen Napoli. De ploeg moet de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen.