Liever Denemarken dan Eredivisie: Had het wel een beetje gezien in Nederland

Liever Denemarken dan Eredivisie: "Had het wel een beetje gezien in Nederland"

27-12-2018 13:44
23

Ramon Leeuwin heeft afgelopen zomer met z'n volle verstand gekozen voor een avontuur in Denemarken. In Nederland had de ervaren verdediger het 'wel een beetje gezien', vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 

Leeuwin (31) verkaste in augustus van FC Utrecht naar Odense BK. "Sinds ik ben gekomen, hebben we nog maar één keer verloren. Ik zeg niet dat dát de reden is, maar het is wel zo. Ik kon ook bij Nederlandse clubs aan de slag, maar ik ben dertig geweest, had het wel een beetje gezien in Nederland", vertelt de routinier.

"Andere stadions, andere tegenstanders, frisse lucht; letterlijk en figuurlijk. Ik woon met mijn gezin in Odense, op twee minuten van het stadion. Te laat komen kan niet. Ik vermaak me hier wel, het leven is niet veel anders dan in Nederland."

"Ik ben niet meer bezig met wat er gaat komen, gewoon lekker voetballen. Wij kunnen de best of the rest worden achter Kopenhagen en Midtjylland. Derde worden kan Europees voetbal opleveren. Dat zou natuurlijk nog wel leuk zijn."

Leeuwin stond tussen 2014 en 2018 onder contract in Utrecht. Eerder kwam de Amsterdammer uit voor onder meer SC Cambuur en ADO Den Haag. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie