FC Groningen beloont progressie en verlengt met international: Zijn tevreden

FC Groningen beloont progressie en verlengt met international: "Zijn tevreden"

27-12-2018 13:33 Laatste update: 13:41
17

FC Groningen ziet toekomst in Jan Hoekstra. Het contract van de twintigjarige doelman is verlengd tot medio 2022. Groningen maakt dat donderdag bekend via de officiële kanalen. 

De verbintenis van Hoekstra liep tot medio 2020. Daar zijn nu dus twee seizoenen aan vastgeplakt. "Ik heb hier de hele opleiding doorlopen en het blijft mijn doel om uiteindelijk de keeper van het eerste elftal te worden. Een paar weken geleden nam de club contact op om te praten over een nieuw contract. Ik ben er hartstikke blij mee dat we eruit zijn gekomen", vertelt de jeugdinternational op de website van zijn club

Technisch manager Ron Jans is content over de ontwikkeling die Hoekstra doormaakt. "Naast de progressie die hij bij de club boekte, heeft hij ook in de vertegenwoordigende elftallen uitstekend gespeeld in de afgelopen periode. We zijn tevreden over de ontwikkeling van Jan en zijn dan ook blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen over een nieuw contract."

Hoekstra verkaste in 2010 van amateurclub vv Gieterveen naar FC Groningen. Het debuut van de goalie in de Eredivisie laat nog op zich wachten.