'Spurs wil 80 miljoen verdienen met 'major sale' in januari: Janssen en Vorm weg'

'Spurs wil 80 miljoen verdienen met 'major sale' in januari: Janssen en Vorm weg'

27-12-2018 14:07
92

Tottenham Hotspur houdt in januari grote uitverkoop. Volgens The Daily Mail is de huidige nummer twee van de Premier League van plan om onder meer Vincent Janssen en Michel Vorm van de hand te doen. In totaal hoopt Spurs tijdens de winterse transferperiode zo'n tachtig miljoen euro bij te kunnen schrijven. 

Manager Mauricio Pochettino deed al eens zijn beklag over de selectie van Tottenham. Het grote aantal spelers van Spurs dat hun opleiding buiten Engeland genoot, zorgt ervoor dat anderen niet kunnen worden ingeschreven voor de Champions League. In januari wil Pochettino schoon schip maken.

Dat Janssen geen toekomst meer heeft in Londen, was al even bekend. De voormalig spits van AZ kreeg afgelopen zomer geen rugnummer en werd ook niet ingeschreven voor de Premier League. Janssen herstelt momenteel van een voetblessure. The Daily Mail weet dat een aantal clubs 'de gok durft te nemen' met de zeventienvoudig Oranje-international. Janssen (24) beschikt over een contract tot medio 2020. 

Vorm
Vorm was jarenlang de vaste back-up van Hugo Lloris bij Spurs. De 35-jarige is in de pikorde inmiddels voorbijgestreefd door concurrent Paulo Gazzaniga. Het contract van Vorm loopt in juni af; Tottenham hoopt komende maand nog iets aan hem te kunnen verdienen. 

Andere spelers die op de nominatie staan om te verkassen, zijn onder meer Victor Wanyama, Mousa Dembélé en Fernando Llorente. Als Janssen en Llorente inderdaad verkocht worden, krijgt Pochettino budget om een concurrent aan te trekken voor goalgetter Harry Kane.