Feyenoord stelt oude bekende aan als hoofd jeugdopleiding: Veel zin in

Feyenoord stelt oude bekende aan als hoofd jeugdopleiding: "Veel zin in"

27-12-2018 14:32 Laatste update: 17:16
74

Stanley Brard is het nieuwe hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. De Rotterdamse topclub maakt dat donderdag bekend via de officiële kanalen. Brard, die deze functie in het verleden al acht jaar bekleedde, is de opvolger van Richard Grootscholten. Hij werd onlangs aan de kant gezet. 

Technisch directeur Martin van Geel is verguld met de terugkeer van Brard. "Stan liet toen al zien zeer goed in staat te zijn met visie een koers uit te zetten en een geweldig team te smeden van trainers met verschillende achtergronden en een groep van specialisten", vertelt hij op de website van Feyenoord.

"Veel van deze vakmensen ziet hij straks terug op Varkenoord. Bovendien heeft hij sindsdien veel extra ervaring en kennis opgedaan, dus ik heb groot vertrouwen in en kijk uit naar weer een succesvolle samenwerking."

Brard (60) stond tussen 2005 en 2013 aan het roer van de jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid. De Feyenoord Academy werd in die periode liefst vier keer op rij verkozen tot de beste jeugdopleiding van Nederland. Tal van jonge spelers braken door in de Eredivisie. 

Klaarstomen
"Ik heb er ontzettend veel zin in om weer aan de slag te gaan op de Academy. Doordat ik er nog veel mensen ken en Feyenoord en zeker de jeugdopleiding altijd ben blijven volgen, weet ik dat ik kom te werken met een uitstekende combinatie van ervaren trainers, oud-spelers en vakinhoudelijke specialisten", zegt Brard. 

"Met hen en met mijn kennis en ervaring gaan we er alles aan doen om de komende jaren nog meer spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1."

Na zijn vertrek uit Rotterdam in 2013 werkte Brard onder meer in Azerbeidzjan en Japan.