Voormalig Eredivisie-speler slachtoffer van racistische uitingen in Australië

Voormalig Eredivisie-speler slachtoffer van racistische uitingen in Australië

Gepubliceerd: donderdag 27 december 2018 om 16:53do 27-12-2018 om 16:53

Laatste update: donderdag 27 december 2018 om 16:58do 27-12-2018 om 16:58

Voormalig Eredivisie-speler Roly Bonevacia is in Australië slachtoffer geworden van racistische uitingen. Er is een onderzoek gestart naar wat er precies richting de 27-jarige middenvelder is geroepen.

Dat meldt ABC News. Bonevacia speelde woensdagavond (plaatselijke tijd) met zijn club Western Sydney Wanderers tegen Adelaide United. Na de wedstrijd liet hij de Adelaide-fans via een tweet weten dat zij 'hun racistische commentaren voor zichzelf' moeten houden en 'het spel niet moeten verpesten'.

Bonevacia trad verder niet in detail, maar in een verklaring bevestigt Western Sydney Wanderers dat met Bonevacia gesproken is over racistisch gescheld tegen zijn persoon, in de tweede helft van de wedstrijd. 'De club kan bevestigen dat er is gesproken met de Football Federation Australia (FFA) en Adelaide United Football Club over dit gedrag', staat verder in de verklaring.

Volgens John Tsatsimas, directeur van de club, wordt nu onderzocht wat er precies is gebeurd. "Onze boodschap moet uniform en ondubbelzinnig zijn. Er is geen tolerantie, geen acceptatie en zeker geen ruimte voor racisme in deze wereld, laat staan in de sport", is hij duidelijk tegenover ABC News. "Het gaat verder dan sport, er moet een boodschap worden uitgezonden en hopelijk wordt er aandacht aan besteed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws