De Ligt 'voorbeeld': 'Willen spelers opleiden die internationale status krijgen'

De Ligt 'voorbeeld': 'Willen spelers opleiden die internationale status krijgen'

27-12-2018 17:29 Laatste update: 21:27
39

Matthijs de Ligt is een voorbeeld voor jeugdspelers van Ajax. De centrale verdediger heeft zich steeds ontwikkeld en ook zijn gedrag is wat men graag ziet van een Ajax-speler.

"Wij willen spelers opleiden die een internationale status krijgen. Matthijs de Ligt is daar een goed voorbeeld van", vertelt Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax op de website van de Amsterdammers. "Hij laat wekelijks zien, al vanaf de jeugd, dat hij de uitdaging nationaal en internationaal aankan. Als voetballer heeft hij zich prima ontwikkeld. Daarbij is Matthijs ook een voorbeeldspeler in zijn gedrag voor onze jeugdspelers en de hele club."

Wedden

Meer odds

Ouaali laat zich verder positief uit over Ryan Gravenberch, die dit jaar op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elfal. "Ryan heeft een mooi jaar gehad", concludeert hij. "Hij begon het seizoen bij de O17 en werd als B-junior doorgeschoven naar de hogere elftallen. De weerstand op zowel nationaal als internationaal niveau was bij de O17 en de O19 niet voldoende. Dat resulteerde in het trainen met het eerste elftal en zijn debuut afgelopen september."