Brighton-manager blij met Locadia: 'Jurgen heeft ons allebei gegeven'

Brighton-manager blij met Locadia: 'Jurgen heeft ons allebei gegeven'

27-12-2018 18:47 Laatste update: 21:16
14

Jürgen Locadia heeft met zijn doelpunt tegen Arsenal een goede indruk achtergelaten bij Chris Hughton. De manager van Brighton & Hove Albion gaf de aanvaller een basisplek, nadat hij maandenlang amper in actie kwam. 

"Jurgen zal zich na dit moment zeker beter voelen dan een paar weken of maanden geleden, daar ben ik zeer tevreden over", zegt Hughton op de clubsite van Brighton. "Hij is één van onze drie spitsen, maar met Jurgen kunnen we iets meer kanten op. Glen Murray en Florin Andone zijn spitsen die zowel in een twee- als driespitsensysteem kunnen opereren." Locadia staat regelmatig op de flank, net zoals hij dat bij PSV vaak deed.

"Jürgen traint iedere dag goed. En als je iedere dag goed traint en zo betrokken bent als hij, moet je klaar zijn als je weer een kans krijgt. Je wilt dat een speler goed speelt of een doelpunt maakt en ik denk dat Jurgen ons allebei gegeven heeft."

Brighton speelde op Boxing Day knap met 1-1 gelijk tegen Arsenal. Locadia tekende voor de gelijmaker. Brighton staat dertiende in de Premier League.