Update: 'Stam neemt assistent Bakkati mee, Australiër mag na half jaar weer weg'

Update: 'Stam neemt assistent Bakkati mee, Australiër mag na half jaar weer weg'

Gepubliceerd: vrijdag 28 december 2018 om 09:56vr 28-12-2018 om 09:56

PEC Zwolle heeft Jaap Stam binnengehaald, meldt Voetbal International vrijdagochtend. De voormalig topverdediger gaat de onlangs ontslagen John van 't Schip opvolgen en zal later op de dag gepresenteerd worden in Zwolle.

Stam was eerder actief als assistent-trainer van PEC en werkte later als hoofdtrainer bij Jong Ajax en het Engelse Reading. Bij PEC zal hij voor het eerst op eigen benen staan in de Eredivisie. Maandag meldde het Algemeen Dagblad al dat PEC Stam nog voor de jaarwisseling wilde presenteren. Voor hoeveel seizoenen de Rots van Kampen gaat tekenen, is nog onduidelijk.

Stam wacht direct een pittige klus in de hoofdstad van Overijssel: PEC heeft een matige eerste seizoenshelft achter de rug en zal als nummer 16 van de Eredivisie aan de tweede seizoenshelft beginnen. De 46-jarige oud-international moet ervoor zorgen dat PEC zich voor het zevende seizoen op rij kan handhaven op het hoogste niveau.

Update 9.56: Said Bakkati gaat volgens De Stentor ook aan de slag in Zwolle. De oud-verdediger van onder meer sc Heerenveen, ADO Den Haag en PEC werkte bij Reading al samen met Stam en gaat dat binnenkort ook doen bij PEC. De Australiër Michael Valkanis, afgelopen zomer nog binnengehaald door Van 't Schip, mag na een half jaar alweer op zoek naar een nieuwe club.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Stam de juiste man voor PEC?

(6324 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws