Kuipers kreeg na Klassieker 800 appjes: 'Is dit het je allemaal nog waard?'

Kuipers kreeg na Klassieker 800 appjes: 'Is dit het je allemaal nog waard?'

28-12-2018 10:11 Laatste update: 10:32
67

Björn Kuipers zag zich na De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord genoodzaakt een ander telefoonnummer te nemen. De scheidsrechter kreeg na de wedstrijd veel beledigingen toegestuurd, maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen.

In De Klassieker in de Johan Cruijff Arena (3-0) gaf Kuipers een vroege rode kaart aan Feyenoord-verdediger Jeremiah St. Juste. "Tijdens de wedstrijd werd mijn telefoonnummer op social media gedeeld. Dat ging rondzwerven op internet. Ik werd opeens toegevoegd aan allerlei groepsappjes", vertelt Kuipers in gesprek met Tubantia.

Hij schat het aantal appjes op 800. "Het waren niet direct berichten waarbij ik me bedreigd heb gevoeld, maar er zaten wel bepaalde beledigingen bij. Ik dacht eerst nog: wat is er aan de hand met mijn telefoon?"

Ook zijn zoon van negen, die mee was naar de wedstrijd, had door dat de telefoon van papa Kuipers maar blééf gaan. "Dat heeft indruk op hem gemaakt. Mijn vrouw zei 's avonds thuis: is dit het je allemaal nog waard? Je hebt alles gezien, alles meegemaakt, moet je dit nog willen?’ Ik zei ja", aldus Kuipers, die een dag later wel een nieuw nummer nam.