Solskjaer heeft boodschap voor United-drietal: 'Pogba heeft het gedaan'

Solskjaer heeft boodschap voor United-drietal: 'Pogba heeft het gedaan'

28-12-2018 11:46
34

Ole Gunnar Solskjaer hoopt dat Romelu Lukaku, Alexis Sánchez en Anthony Martial bij Manchester United het voorbeeld volgen van Paul Pogba. Het drietal deed niet mee in de wedstrijd tegen Huddersfield Town (3-1), maar het moment waarop ze speelminuten gaan maken komt steeds dichterbij.

De Noorse interim-manager gaf vrijdag een update over het drietal. "Romelu, Anthony Martial en Alexis Sanchez kunnen weer aansluiten. Gisteren hadden we een dag vrij, dus toen konden ze nog niet trainen. Ik ben benieuwd hoe ze zich zullen presenteren", wordt Solskjaer geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Solskjaer heeft na het ontslag van José Mourinho al wel gesproken met Lukaku en had een duidelijke boodschap voor de Rode Duivel. "Zijn prestaties op het veld heeft hij zelf in de hand. Ik kan wel richtlijnen geven, maar ik geef er in mijn coaching de voorkeur aan om spelers zelf hun ding te laten doen."

Lukaku moet het nu dus gaan laten zien, nadat hij de afgelopen maanden niet geweldig presteerde. "Romelu en de anderen moeten gewoon genieten van hun speeltijd voor deze club. Voetballen voor Manchester United moet de beste tijd van iemands leven zijn. Het is aan de spelers om hun kans te grijpen. Lukaku, Martial en Sanchez moeten nu elk hun moment afdwingen. Paul Pogba heeft het gedaan, ik hoop dat ik van de anderen hetzelfde zie", aldus Solskjaer.