'Ajax werkt mee aan optie tot koop, de kans is niet groot dat Sierhuis terugkeert'

'Ajax werkt mee aan optie tot koop, de kans is niet groot dat Sierhuis terugkeert'

28-12-2018 12:06 Laatste update: 12:13
66

Het is goed mogelijk dat Kaj Sierhuis niet meer terugkeert bij Ajax. FC Groningen huurt de Ajax-spits voor anderhalf jaar en bedong een optie tot koop bij de deal.

Dat vertelt Nikkie Bruinenberg, agent van Kaj Sierhuis, in gesprek met Ajax Showtime. "Hij heeft anderhalf jaar huur met een optie tot koop. Hij blijft dus anderhalf jaar op huurbasis", stelt Bruinenberg. "Dat er een optie tot koop is, betekent wel dat het Ajax-verhaal ten einde kan lopen."

Dat Ajax een terugkoopoptie heeft, zegt Bruinenburg niet alles. "Als Ajax meewerkt aan een optie tot koop, is de kans niet groot dat je terugkeert." Sierhuis kon naar meerdere clubs, maar had 'het beste gevoel' bij FC Groningen.

Sierhuis begon de eerste competitiewedstrijd van het seizoen nog in de basis, maar verdween daarna helemaal uit beeld. "Het is best wel snel gegaan: van spelen bij Ajax 1, naar contractverlenging, naar helemaal niets meer. Dan moet je eieren voor je geld kiezen en ontwikkelen op het niveau waar je je kunt ontwikkelen", aldus Bruinenberg.