Zoveel is de selectie van Feyenoord waard: Jörgensen en Botteghin sterkste dalers

Zoveel is de selectie van Feyenoord waard: Jörgensen en Botteghin sterkste dalers

30-12-2018 17:00 Laatste update: 17:00
74

De marktwaarde van de selectie van Feyenoord is de afgelopen maanden met 9 miljoen euro gedaald. De selectie van de Rotterdammers wordt nu op een waarde van 93,15 miljoen euro geschat, zo blijkt uit de nieuwste update van Transfermarkt.

Transfermarkt keek naar de marktwaarden van alle 495 Eredivisie-spelers. 'Op basis van verschillende variabelen en inschattingen uit de community door de geregistreerde gebruikers van Transfermarkt vonden er in totaal 142 opwaarderingen en 105 afwaarderingen van spelersmarktwaarden plaats', zo laat Transfermarkt op de eigen website weten. 

Zie ook: Zoveel is de selectie van Ajax waard: De Jong, De Ligt en Onana grootste stijgers

De stijgers
Binnen de selectie van Feyenoord zijn weinig spelers er de afgelopen maanden in geslaagd hun marktwaarde op te vijzelen. In totaal hebben vier spelers een plusje achter hun naam gekregen, maar de stijgingen zijn verwaarloosbaar klein.

De grootste 'stijger' is Orkun Kökcü. De achttienjarige aanvallende middenvelder maakte in september als zeventienjarige zijn debuut in het eerste van Feyenoord in het bekerduel met VV Gemert. Bij de vorige update was nog geen marktwaarde aan de tiener gehangen, zijn waarde wordt nu geschat op 1 miljoen euro.

Verdediger Calvin Verdonk keerde afgelopen zomer terug van een huurperiode bij NEC. In de Keuken Kampioen Divisie speelde hij alles, bij Feyenoord moet Verdonk concurreren met Tyrell Malacia en wisselt hij basisplekken af met wisselbeurten. In totaal kwam hij in de eerste seizoenshelft tot zes Eredivisie-optredens. De geschatte marktwaarde van de linksback stijgt desondanks met een half miljoen naar 1 miljoen euro.

Middenvelder Wouter Burger debuteerde dit seizoen ook in het eerste van Feyenoord. Hij deed dat in het begin van het seizoen in de weinig succesvol verlopen Europa League-wedstrijd tegen AS Trencin. De zeventienjarige middenvelder kwam nadien niet verder dan negentien speelminuten in de bekerwedstrijd tegen VV Gemert, maar ziet zijn marktwaarde desondanks met 250.000 euro stijgen tot 750.000 euro.

Ook de marktwaarde van Bart Nieuwkoop sijgt licht. De verdediger kwam dit seizoen al in acht competitiewedstrijden in actie en is nu 250.000 euro meer waard (1,5 miljoen euro) dan in juni van dit jaar.

De sterkste dalers
Binnen de Rotterdamse selectie zien veel spelers hun marktwaarde afnemen. De geschatte marktwaarde van Nicolai Jörgensen daalt het hardst. De Deense spits kende een uitstekend vorig seizoen, maar keerde na een mislukt WK geblesseerd terug bij Feyenoord. De marktwaarde van Jörgensen daalt met twee miljoen tot negen miljoen euro. In januari van dit jaar was dat nog vijftien miljoen euro.

Eric Botteghin ziet zijn waarde met 1,5 miljoen euro afnemen ten opzichte van juni van dit jaar. Na het binnenhalen van de landstitel met Feyenoord (2017) werd de marktwaarde van de Braziliaan nog op 7,5 miljoen euro geschat, maar inmiddels is daar nog maar een schamele 2,5 miljoen euro van over. De leeftijd van de verdediger (31) werkt uiteraard niet zijn voordeel.

Bij meer Feyenoord-spelers neemt de geschatte marktwaarde af. Defensief gezien geldt dat voor Kenneth Vermeer (-0,5 naar twee miljoen), Jeremiah St. Juste (-0,5 naar 5 miljoen), Jan-Arie van der Heijden (-0,5 naar 2,5 miljoen) en Ridgeciano Haps (-1 naar 5 miljoen). Op het middenveld dalen Yassin Ayoub (-1 naar 4,5), Renato Tapia (-1 naar 3 miljoen) en Jens Toornstra (-1 naar 4 miljoen) in waarde. Voorin is Sam Larsson (-1 naar 5 miljoen) minder waard geworden.

De waardevolste spelers van de Feyenoord-selectie zijn Tonny Vilhena en Steven Berghuis. Hun geschatte marktwaarde blijft gelijk: 12 miljoen euro.

Keepers
Justin Bijlow: 3 miljoen (-)
Kenneth Vermeer: 2 miljoen (-0,5)
Joris Delle: 700.000 (-)
Ramon ten Hove: 200.000 (-)

Verdedigers
Jeremiah St. Juste: 5 miljoen (-0,5)
Sven van Beek: 4,5 miljoen (-1)
Eric Botteghin: 2,5 miljoen (-1,5)
Jan-Arie van der Heijden: 2,5 miljoen (-0,5)
Lutsharel Geertruida: 500.000 (-)
Ridgeciano Haps: 5 miljoen (-1 miljoen)
Tyrell Malacia: 3 miljoen (-)
Calvin Verdonk: 1 miljoen (+0,5)
Bart Nieuwkoop: 1,50 miljoen (+0,25)

Middenvelders
Jordy Clasie: 6,5 miljoen (-)
Tonny Vilhena: 12 miljoen (-)
Yassin Ayoub: 4,5 miljoen (-1)
Renato Tapia: 3 miljoen (-1)
Wouter Burger: 750.000 (+0,25)
Orkun Kökcü: 1 miljoen (+1)
Jens Toornstra: 4 miljoen (-1)

Aanvallers
Sam Larsson: 5 miljoen (-1)
Mo El Hankouri: 500.000 (-)
Steven Berghuis: 12 miljoen (-)
Luis Sinisterra: 1 miljoen (-)
Nicolai Jörgensen: 9 miljoen (-2)
Robin van Persie: 1,5 miljoen (-)
Dylan Vente: 1 miljoen (-)

Totaal oktober: 102,15 miljoen
Totaal december: 93,15 miljoen (-9 miljoen)

Bron: Transfermarkt