'Ajax zet alles op alles en wil Lainez zo snel mogelijk naar Amsterdam halen'

'Ajax zet alles op alles en wil Lainez zo snel mogelijk naar Amsterdam halen'

28-12-2018 15:46 Laatste update: 18:54
144

Ajax gaat nog een poging wagen om Diego Lainez los te weken bij Club América. De Amsterdammers hebben volgens Mexicaanse media een bod van tien miljoen euro uitgebracht op de Mexicaanse vleugelaanvaller.

Club América verlangt zo'n twaalf miljoen euro voor zijn talentvolle aanvaller, schrijft het Mexicaanse Marca Claro. Het nieuwe bod van Ajax zou er voor moeten zorgen dat de club van Lainez een transfer gaat heroverwegen, want het 18-jarige talent zelf zou volgens het Mexicaanse medium heel graag naar Amsterdam willen vertrekken.

Ajax zelf hoopt ook op medewerking vanuit Mexico, want directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft de jongeling al lang op de korrel. Het is de bedoeling dat Lainez in de winterstop al de overstap maakt naar Amsterdam, zodat hij een half jaar kan wennen aan de omstandigheden in Nederland.

In eerste instantie bracht Ajax een bod van zeven miljoen euro uit op Lainez, maar dat bod werd al gauw van tafel geveegd door Club América. De kampioen van Mexico hoopt de parel uit de jeugdopleiding voor meer geld te kunnen verkopen.