'Jongens die niet meer bij Ajax zijn hebben goede club gevonden'

'Jongens die niet meer bij Ajax zijn hebben goede club gevonden'

Gepubliceerd: vrijdag 28 december 2018 om 16:01vr 28-12-2018 om 16:01

Laatste update: vrijdag 28 december 2018 om 16:15vr 28-12-2018 om 16:15

Michael Reiziger is blij dat veel spelers van het Jong Ajax van vorig jaar bij 'goede clubs' terecht zijn gekomen. De trainer van de Amsterdamse beloftenploeg maakt zich geen illusies en weet dat niet iedereen het eerste elftal van Ajax kan halen.

"Iedereen van het elftal van vorig jaar heeft zich heel goed in the picture weten te spelen", zegt Reiziger tegen Ajax TV. "De jongens die niet meer bij Ajax zijn hebben vrijwel allemaal een goede club gevonden en spelen op een goed niveau. Dat brengt wat met zich mee."

Jong Ajax werd vorig seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, dat toen nog de Jupiler League heette. Dat heeft de spelers geholpen in hun eventuele zoektocht naar een club, zegt Reiziger. "Dat komt mede omdat zij het dat jaar hebben laten zien. Anders gaan zulke clubs je niet nemen."

"Het is het mooiste wat er is als trainer, dat al die jongens waar je mee gewerkt hebt goed terecht zijn gekomen. Daar doe je het voor. Natuurlijk willen we alle spelers in het eerste hebben, maar dat gaat nooit gebeuren. Daarom is het niet alleen mooi dat je voor die jongens wat kunt betekenen, maar ook voor de jongens waar je elke dag mee werkt. Dat geeft heel veel voldoening."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws