Janssen openhartig: 'Munsterman en Derksen zijn al jaren bevriend'

Janssen openhartig: 'Munsterman en Derksen zijn al jaren bevriend'

28-12-2018 17:07 Laatste update: 18:47
54

Theo Janssen vertelt in een interview met ProShots Magazine openhartig over zijn relatie met voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. Janssen werkte jarenlang samen met Munsterman.

"Als ik voorzitter Joop Munsterman nu tegen zou komen zal ik hem recht in de ogen aankijken, terwijl er natuurlijk wel wat heeft plaatsgevonden tussen ons", vertelt Janssen. "Kijk weet je, als je in een praatprogramma door Johan Derksen wordt weggezet als een lastpak terwijl ik hem nooit gesproken heb, dan weet ik wel waar dat vandaan komt. Munsterman en Derksen zijn al jaren bevriend. Munsterman wilde me misschien kwijt, de supporters niet. Dan zoek je dus een reden en gebruik je daar de media voor."

Janssen verliet Twente voor Ajax, maar met de manier waarop hij vertrok is hij niet blij. "Uiteindelijk ging ik naar Ajax, maar achteraf had ik liever nog twee of drie jaar bij FC Twente willen blijven. Als de voorzitter gewoon naar mij toe was gekomen en had gezegd 'ik wil je verkopen, want ik kan nog geld aan je verdienen', dan had ik gezegd laten we kijken of we er beide beter van kunnen worden. Klaar!"

Helemaal negatief over Munsterman is Janssen niet. "Voor de rest moeten we constateren dat hij, Munsterman, fantastische dingen voor de club heeft gedaan. Je kunt hem onmogelijk alleen de zwarte piet voor de huidige situatie geven."