Simons: 'Ik heb Vormer daar ook voor gewaarschuwd'

Simons: 'Ik heb Vormer daar ook voor gewaarschuwd'

28-12-2018 18:10 Laatste update: 18:22
11

Timmy Simons verwacht een getergde Ruud Vormer, die bij Club Brugge ineens niet meer zeker is van een basisplaats. De middenvelder miste de wedstrijd tegen Antwerp vanwege een schorsing en zat tegen Sporting Lokeren verrassend op de bank. Vormer werd alsnog ingebracht en besliste de wedstrijd.

"Als je Ruud op de bank zet, komt hij eens zo scherp terug. Dat typeert de winnaar in hem: niet het slachtoffer willen spelen, maar tonen dat hij het verdient om te spelen. Dat dwing je af op de training", zegt Simons bij VISTA!, een programma van Het Laatste Nieuws.

Voormalig spits Wesley Sonck zet zijn vraagtekens bij de beslissing van trainer Ivan Leko om Vormer te passeren. "Ik vind het toch raar dat je hem zo makkelijk op de bank zet, een speler met zijn invloed. Akkoord, zijn statistieken zijn minder. Anderzijds is dat ook niet helemaal zijn fout. Het is toch niet zijn fout als Wesley (de spits, red.) zijn voorzet naast kopt?"

Dan reageert Simons. "Af en toe moet Vormer toch eens getriggerd worden, heb ik het gevoel. Qua intensiteit en gedrevenheid was het toch wat minder, dat besefte hij zelf ook wel. Als je dan alternatieven hebt als Rits en Schrijvers moet je die gebruiken. Vergeet ook niet dat de eerste maanden van 2018 erg zwaar waren voor hem met die nasleep van de Gouden Schoen."

"Dat weegt toch sowieso op je fysiek en je rust. De eerste maanden word je geleefd en overal gevraagd, ik kan het weten. Ik heb hem er ook voor gewaarschuwd, hem gezegd dat hij af en toe ook 'nee' moet zeggen. Maar uiteindelijk is Ruud toch iemand die niet bij de pakken blijft zitten en zich terugknokt."