Van Hanegem: 'Jarenlang lopen ergeren, maar ik geniet van De Jong en Van de Beek'

Van Hanegem: 'Jarenlang lopen ergeren, maar ik geniet van De Jong en Van de Beek'

29-12-2018 09:35 Laatste update: 09:49
58

Willem van Hanegem is optimistisch over de toekomst van het Nederlandse voetbal. De Kromme zag de afgelopen tijd meer talentvolle spelers doorbreken dan hij aanvankelijk verwacht had.

"Zat ik me eerst jarenlang te ergeren, zo is voetbal intussen weer een fijne en interessante afleiding", doelt Van Hanegem, dit jaar genezen van prostaatkanker, in gesprek met De Telegraaf op de herstelperiode na zijn bestralingen. "Om jongens als Calvin Stengs, Myron Boadu en Ryan Gravenberch te volgen en hopen dat het ze goed gaat. Dat ze hun talent ook maximaal benutten." De momenteel zwaar geblesseerde Boadu wordt als voorbeeld genoemd "De hele wereld wil hem hebben, toch kiest hij voor AZ. Daar heeft zijn familie invloed op, zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez en hijzelf natuurlijk. Daar krijg ik dan een goed gevoel bij."

Van Hanegem denkt bovendien dat het Nederlands elftal stappen kan maken, wanneer de huidige lichting talenten zich blijft ontwikkelen. "Als ik spelers als Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Steven Bergwijn zie, dan is het in een keurslijf duwen van zulke gasten het laatste wat je moet doen. Dat hebben ze bij Ajax blijkbaar wel goed begrepen", vindt De Kromme. "Ik geniet als ik zie hoe De Jong en Van de Beek met de ruimten op het veld omgaan."

Lees ook: Van Hanegem: 'Ik zie ineens al die gasten met 'Sterkte Willem', kwam wel binnen'