'Liverpool wil met verbeterde shirtsponsordeal de concurrentie achterna'

'Liverpool wil met verbeterde shirtsponsordeal de concurrentie achterna'

29-12-2018 10:14
38

Liverpool hoopt binnen afzienbare tijd een nieuw contract af te kunnen sluiten met shirtsponsor New Balance. De club zou volgens Engelse media ontevreden zijn over het feit dat de huidige sponsordeal minder geld oplevert dan wat concurrenten van hun sponsors krijgen.

Het huidige contract van Liverpool met New Balance loopt tot 2020 en zorgt ervoor dat The Reds jaarlijks 45 miljoen pond kunnen bijschrijven, meldt The Liverpool Echo. De club wil nu echter meer en stipt bij woorden van directeur Billy Hogan aan dat het momenteel bovenaan staat in de Premier League en vorig seizoen de finale van de Champions League speelde.

Daardoor zou Liverpool volgens de krant vinden dat het recht heeft op een verhoging van de sponsordeal, ook omdat de concurrentie jaarlijks meer binnenhaalt dan The Reds. Manchester United krijgt bijvoorbeeld op jaarbasis 75 miljoen Britse ponden op de rekening van shirtsponsor Adidas.

Liverpool hoopt dat de goede prestaties van de club, de aanwezigheid van sterspelers Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané en de charismatische uitstraling van trainer Jurgen Klopp New Balance kan overhalen.