Van Dijk wil vooral 'normaal blijven doen': Wij zijn niet meer dan anderen

Van Dijk wil vooral 'normaal blijven doen': "Wij zijn niet meer dan anderen"

29-12-2018 11:05 Laatste update: 14:43
12

Virgil van Dijk probeert niet te vergeten waar hij vandaan komt. De verdediger van Liverpool en aanvoerder van Oranje vindt het belangrijk dat hij normaal blijft doen en hard blijft werken om zijn doelen te bereiken.

Van Dijk maakte in 2018 furore bij Liverpool en was ook belangrijk voor het Nederlands elftal. "Wij zijn niet meer dan anderen", maakt de verdediger duidelijk in gesprek met de Volkskrant. "Wij voetballers worden betaald voor iets dat we heel leuk vinden, maar we hebben net als iedereen zware dagen. We zijn net als iedereen wel eens ziek."

"En ik denk dat je sowieso normaal moet blijven", vervolgt Van Dijk. "Zoals ik ben, blijf ik, met behulp van mijn vrouw. Ik ben niet gaan zweven. Ik heb vrij hard moeten werken om te komen waar ik ben, maar zal nooit vergeten waar ik vandaan kom."

"Het is soms moeilijk om daarbij stil te staan, maar er zijn momenten van genot. Die goal tegen de Duitsers was geweldig en speciaal. We zijn op de goede weg met Oranje. Dat willen we doorzetten en daarbij hebben we iedereen nodig. Ook de media en iedereen die Nederlander is."