'Chelsea-legende hoopt op trainerscarrière en zet eerste stappen bij oude liefde'

'Chelsea-legende hoopt op trainerscarrière en zet eerste stappen bij oude liefde'

29-12-2018 12:12 Laatste update: 14:43
13

Joe Cole keert als jeugdtrainer terug bij Chelsea. De middenvelder, die tussen 2003 en 2010 als speler actief was voor The Blues, hoopt op een trainerscarrière en wil zijn eerste stappen maken op het trainingscomplex van zijn oude liefde.

Cole, die met Chelsea drie keer kampioen werd, keert volgens de clubsite terug als techniektrainer bij de jeugd. De 37-jarige oud-middenvelder zal zich niet specifiek richten op één leeftijdsgroep, maar wordt betrokken bij verschillende teams. Ondertussen blijft hij ook doorstuderen om zijn trainersdiploma te kunnen halen.

"Ik wil betrokken blijven bij het spel en ik denk dat ik veel te bieden heb als coach", reageert Cole op de clubsite van The Blues. "Het is een grote passie van me om mijn ervaring in te zetten en daarmee andere jonge voetballers te kunnen helpen hun dromen waar te maken."

Cole maakte in november bekend te zullen stoppen met voetballen omdat hij zich volledig op zijn trainerscarrière wilde richten. De eerste stappen zijn dus nu gezet voor de 37-jarige Engelsman, die 56 interlands speelde voor het Engelse nationale team.