Bijker: Voetballen is fantastisch, maar mijn gezin is veel belangrijker

Bijker: "Voetballen is fantastisch, maar mijn gezin is veel belangrijker"

29-12-2018 12:52
15

Lucas Bijker heeft geen doelen meer in de voetballerij. De verdediger, die op dit moment onder contract staat bij KV Mechelen, zet zijn familie vanaf nu onbetwist op nummer één en beseft dat het voetbal maar bijzaak is.

Bijker en zijn vrouw hebben veel ellende te verduren gehad rondom de geboorte van zijn kinderen. "Ik heb geen dromen meer", zegt hij in een uitgebreid interview in de Leeuwarder Courant. "Voorheen dacht ik: wie weet waar de voetballerij mij brengt. Dat is nu veranderd. Voetballen is fantastisch, maar mijn gezin is veel belangrijker."

Het voetbal is alleen nog een uitlaatklep voor Bijker. "Door te voetballen verwerk ik alles wat er is gebeurd. Ik sta elke dag om vijf uur op. Dan geef ik de baby’s een fles en een schone luier. Om tien voor zes stap ik in de auto om de files bij Antwerpen voor te zijn. Onderweg pik in mijn teamgenoot Arjan Swinkels op in Goirle. Muziekje aan en rijden maar. Dat vind ik heerlijk. Dat helpt me ook."

"We willen vooral rust", maakt de 25-jarige verdediger duidelijk. "Ik heb een contract voor drie jaar bij Mechelen. Misschien blijf ik daarna wel langer in België, of vind ik een club in Nederland. Wie weet keer ik ooit terug bij Heerenveen. Uiteindelijk willen we sowieso terug naar het Noorden, naar de familie."