Juventus dankt Ronaldo en VAR na ontsnapping tegen Sampdoria

29-12-2018 14:30
26

Juventus is op eigen terrein met de schrik vrijgekomen tegen Sampdoria. Twee goals van Cristiano Ronaldo, waaronder een strafschop, waren net genoeg om de bezoekers uit Genua te verslaan: 2-1.

Al na twee minuten lag de bal al in het net achter de doelman van Sampdoria. Cristiano Ronaldo controleerde een crossbal vanaf de rechterkant, kwam naar binnen en haalde doeltreffend uit in de verre hoek: 1-0.

Dat gaf de Oude Dame echter geen rust in het spel. De bezoekers trokken brutaal naar voren en werden na een half uur beloond voor het dappere spel. De VAR bepaalde dat Sampdoria een strafschop te nemen kreeg, die door Fabio Quagliarella vakkundig werd benut.

Het leek er na de pauze op dat Juve-trainer Allegri een donderspeech had gehouden in de kleedkamer, want de thuisploeg stapelde na rust kans op kans. Dybala en Matuidi lieten enkele goede mogelijkheden liggen, maar twintig minuten voor tijd legde scheidsrechter Valeri de bal nogmaals op de stip. Een verdediger van Sampdoria zou hands hebben gemaakt, waarna Ronaldo met zijn tweede van de middag Juventus weer op voorsprong zette.

In de slotfase leek het echter helemaal mis te gaan voor de Oude Dame. Ricardo Saponara scoorde in blessuretijd op schitterende wijze, maar het doelpunt werd na inmenging van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor kwam de ploeg van Ronaldo met de schrik vrij en werd de Portugees toch matchwinner.