Boateng schrikt: Voor sommige mensen zijn gekleurde mensen apen

Boateng schrikt: "Voor sommige mensen zijn gekleurde mensen apen"

29-12-2018 15:02 Laatste update: 15:17
31

Kevin-Prince Boateng maakt zich grote zorgen over racisme binnen de voetbalwereld. Volgens de Ghanees in dienst van Sassuolo is racisme de afgelopen jaren alleen maar meer gaan leven in de voetbalstadions. 

Afgelopen woensdag werd Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly racistisch bejegend op bezoek bij Internazionale. Boateng zelf was begin 2013 slachtoffer van racistische uitingen, toen hij met AC Milan een oefenwedstrijd speelde tegen Pro Patria. "Ik heb niet het idee dat er vooruitgang is geboekt, de situatie is de afgelopen vijf jaar eerder verslechterd", zegt Boateng in gesprek met Corriere della Sera.

"Ik werd destijds (in 2013, red.) door ongeveer vijftig fans racistisch bejegend, in San Siro (bij het incident met Koulibaly, red.) waren het er tienduizend. Voor sommige mensen zijn gekleurde mensen apen", aldus Boateng. Inter - Napoli had onderbroken moeten worden, vindt de 31-jarige voetballer. "Dat was het beste geweest, ook voor de miljoenen mensen die de wedstrijd op televisie hebben gezien."

Lees ook: Bond grijpt in en laat Inter twee wedstrijden zonder publiek spelen