Basisspelers Kluivert, De Vrij en Hateboer kennen succesvolle middag

29-12-2018 16:58 Laatste update: 30-12-2018 20:58
21

AS Roma, met Justin Kluivert in de basis, heeft het uitduel bij Parma winnend afgesloten. De Romeinen zegevierden met 2-0 in het noorden van Italië. Stefan de Vrij won met zijn Internazionale met 1-0 bij Empoli en Hans Hateboer versloeg met Atalanta Bergamo Sassuolo: 6-2.

Parma - AS Roma 0-2
De Romeinen braken in de tweede helft de ban in Parma. Na een uur spelen opende Bryan Cristante op aangeven van Cengiz Ünder de score namens AS Roma. De ploeg van Justin Kluivert, die de negentig minuten volmaakte, besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd door een treffer van Under. Door de zege stijgt Roma naar plek vijf in de Serie A.

Empoli - Internazionale 0-1
Stefan de Vrij moest lang op een doelpunt wachten in Empoli. De Nerazzurri speelden niet bijster sterk, maar een kwartier voor tijd kwam Inter dan toch op voorsprong via Baldé Keita. De aanvaller schatte een voorzet van Sime Vrsaljko op waarde. Meer doelpunten vielen er niet, waardoor Inter steviger op plaats drie komt te staan.

Sassuolo - Atalanta 2-6
Het duel tussen Sassuolo en Atalanta, waar rechtsback Hans Hateboer negentig minuten meedeed, werd een waar doelpuntenspektakel. De bezoekers liepen in de eerste helft uit naar een 0-2 voorsprong door goals van Duvan Zapata en Alejandro Gomez, waarna Sassuolo in de tweede helft iets terugdeed via Alfred Duncan. Treffers van Gianluca Mancini (Atalanta) en weer Duncan brachten de stand op 2-3, waarna invaller Josip Ilicic Atalanta met een zuivere hattrick in veilige haven bracht.