Locadia matchwinner voor Brighton, Spurs gaat op Wembley verrassend onderuit

29-12-2018 17:52
33

Tottenham Hotspur heeft op Wembley verrassend zijn meerdere moeten erkennen in Wolverhampton Wanderers. Spurs kwam via een mooie goal van Harry Kane nog wel op voorsprong, maar gaf het duel in de tweede helft uit handen. Jurgen Locadia werd matchwinner voor Brighton.

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 1-3
Tottenham kwam in de eerste helft op voorsprong via Harry Kane. De spits van Spurs kwam vanaf de rechterkant naar binnen en vuurde de bal met links hard in de verre hoek: 1-0. Na de openingstreffer bleven de gastheren de betere ploeg, maar het overwicht werd niet omgezet in doelpunten. In de tweede helft kreeg Tottenham dan ook het deksel op de neus. Willy Boly zorgde met het hoofd voor de gelijkmaker namens Wolves, waarna Raul Jimenez en Helder Costa de sensatie compleet maakten: 1-3.

Brighton - Everton 1-0
Brighton, waar Jurgen Locadia en Davy Propper de negentig minuten volmaakten, deed op eigen terrein niet veel onder voor Everton. De bezoekers kregen in de eerste helft via Richarlison nog wel een uitgelezen mogelijkheid op de 0-1, maar na de rust kwam Brighton in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 1-0 voor de gastheren, die op naam kwam van Jurgen Locadia. Hij tikte de bal van dichtbij binnen en werd daardoor matchwinner.