Locadia vanuit het niets uitgegroeid tot held van Brighton: It's crazy!

Locadia vanuit het niets uitgegroeid tot held van Brighton: "It's crazy!"

29-12-2018 20:44
19

Jürgen Locadia heeft in een jaar tijd niet veel kunnen betekenen bij Brighton & Hove Albion, maar is nu opeens de gevierde man aan de Zuid-Engelse kust. De ex-PSV'er maakte op Boxing Day tegen Arsenal zijn eerste goal van het seizoen en verzorgde zaterdagmiddag de winnende 1-0 tegen Everton.

"It's crazy!", vatte Locadia de voorbije dagen samen in gesprek met de officiële Brighton-kanalen. "Ik was dit seizoen niet eens zeker van een basisplek, maar nu maak ik er opeens twee op rij." De geboren Emmenaar moest enige tijd wachten totdat hij kon juichen: zijn goal tegen Everton leek afgekeurd te worden wegens buitenspel, maar vond uiteindelijk toch doorgang. "Ik zag dat de bal via een Everton-speler (André Gomes, red.) kwam. Volgens mij was het gewoon een zuivere goal", aldus de doelpuntenmaker.

Locadia maakte van de gelegenheid gebruik om credits uit te delen aan ploeggenoot David Button. De reservedoelman nam na een blessure van eerste keus Mathew Ryan plaats onder de lat en bekroonde zijn Premier League-debuut op 29-jarige leeftijd met een clean sheet. "Het is voor elke keeper moeilijk om zonder wedstrijdritme in de ploeg te komen. David heeft het geweldig gedaan."