'Messi beëindigt ook tweede 'interlandpauze' en keert terug tijdens Copa America'

'Messi beëindigt ook tweede 'interlandpauze' en keert terug tijdens Copa America'

29-12-2018 21:55 Laatste update: 22:06
24

Lionel Messi keert komende zomer terug bij de nationale ploeg van Argentinië, maakt Marca op uit de uitlatingen van de Argentijnse bondsvoorzitter Claudio Tapia. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar speelde op 30 juni voor het laatst voor zijn land, dat op het WK met 4-3 van Frankrijk.

Sindsdien speelden Los Albicelestes zes oefeninterlands, steeds zonder Messi in de gelederen. "Leo heeft nooit bedankt voor de nationale ploeg. Ik twijfel er niet aan dat hij zal terugkeren wanneer hij wordt opgeroepen", wordt Tapia geciteerd door Marca.

Volgens de sportkrant zal Messi komende zomer weer het blauw-witte shirt aantrekken, wanneer Argentinië mee gaat doen aan de Copa America in Brazilië. De linkspoot is inmiddels de dertig gepasseerd en wil iets selectiever worden in het uitkiezen van zijn interlands. Voor oefenwedstrijden zal hij niet de Atlantische Oceaan oversteken, maar voor een eindtoernooi lijkt Messi wél beschikbaar.

In 2016 bedankte Messi al eens voor de nationale ploeg, nadat Argentinië twee keer op rij de Copa-finale van Chili had verloren. Op die beslissing kwam hij later echter terug: de superster van FC Barcelona deed 'gewoon' mee in de kwalificatiecyclus voor het WK van 2018 en leidde zijn ploeg naar Rusland door een hattrick te maken tegen Ecuador.