'Arsenal gaf 30 miljoen uit aan speler die nationale team niet eens haalde'

'Arsenal gaf 30 miljoen uit aan speler die nationale team niet eens haalde'

30-12-2018 08:13 Laatste update: 20:09
34

Martin Keown zet grote vraagtekens bij Bernd Leno, de keeper van Arsenal die zaterdag tegen Liverpool vijf treffers om de oren kreeg. Leno werd afgelopen zomer overgenomen van Bayer Leverkusen, maar heeft zich nog niet ontpopt als de grote sterkhouder van de Londenaren.

"Hij heeft het Duitse elftal niet eens gehaald", zegt Keown, oud-speler van Arsenal, bij BT Sport. "Is bij beter dan Petr Cech? Ik denk het niet, maar Cech heeft sinds september niet meer gespeeld."

Keown probeert de verschillen tussen Arsenal en Liverpool uit te leggen. "Liverpool winkelt bij Harrod's (groot Engels warenhuis, red.) en Arsenal niet. Zeventig miljoen voor de keeper (Alisson, red.), 85 miljoen voor Virgil van Dijk..Arsenal gaf dertig miljoen uit aan een speler die afgelopen zomer het nationale elftal niet eens heeft gehaald."

Michael Owen plaatst een kanttekening bij het verhaal van Keown en legt uit dat Arsenal zich op meerdere posities moet versterken, daar waar Liverpool gerichte versterkingen haalde. "Als je slechts vier of vijf spelers hebt waar je je team omheen wilt bouwen, moet je zuinig zijn op je budget", zegt de oud-spits. "Liverpool zit midden in hun project, Arsenal is nog maar net begonnen aan die van hen. Er is heel veel werk te doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie