'Lastige' Overtoom slaat terug naar AZ-duo: Ik ben echt boos geworden

'Lastige' Overtoom slaat terug naar AZ-duo: "Ik ben echt boos geworden"

30-12-2018 11:04 Laatste update: 11:04
50

Willie Overtoom denkt dat hij tijdens zijn actieve carrière transfers is misgelopen, omdat hij te boek stond als een 'lastige jongen'. De voormalig middenvelder, die eerder dit jaar zijn voetbalpensioen aankondigde, vertelt dat in gesprek met De Gooi- en Eemlander. 

Overtoom (32) heeft zich nooit écht senang gevoeld in het voetbalwereldje, zegt hij. "Een voorbeeld is een akkefietje dat ik in mijn tweede periode had bij AZ. Wij als reserves moesten een extra training afwerken omdat we in de voorgaande wedstrijd niet of te kort gespeeld hadden. Niet veel later kwam trainer Gertjan Verbeek naar mij toe en vertelde dat hij gehoord had dat ik tijdens die training alleen maar had lopen kloten."

"Ik trainde ook niet goed, maar soms heb je wel eens van die momenten dat je gewoon geen pepernoot raakt. Het bleken assistent-trainers Martin Haar en Piet Keur te zijn geweest die dat tegen Gertjan hadden gezegd", aldus Overtoom. "Ik ben toen naar de dug-out gelopen waar die twee op dat moment in zaten en ben echt boos geworden.  Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ze het gewoon tegen mij moeten zeggen als ze ergens mee zitten. Zo ga je niet met elkaar om."

Lastige jongen
Hij vermoedt dat het incident gevolgen heeft gehad voor z'n verdere loopbaan. "Het schijnt dat wanneer er clubs interesse in mij toonden, ze vertelden dat ik een lastige jongen ben. Ik weet niet waar dat op gebaseerd is. Het zal misschien met dat van Haar en Keur te maken hebben. Het is jammer dat wanneer je hier in Nederland buiten de lijntjes kleurt, je meteen een probleemgeval bent."