De Ligt: 'We doen alsof het normaal is, maar dat is het eigenlijk niet. Snap je?'

De Ligt: 'We doen alsof het normaal is, maar dat is het eigenlijk niet. Snap je?'

30-12-2018 15:10
60

Matthijs de Ligt vindt het nog steeds gek en bijzonder dat-ie zich op negentienjarige leeftijd aanvoerder van Ajax mag noemen. De verdediger vertelt dat in een groot interview met Het Parool. 

In maart 2018 droeg De Ligt voor de eerste keer de aanvoerdersband van Ajax. Daarmee werd hij de jongste captain ooit van de Amsterdammers. Zijn zus Fleur, ook geïnterviewd door Het Parool, herinnert zich het moment nog goed. "Toen hij thuis vertelde dat hij de volgende dag voor het eerst aanvoerder zou zijn, dacht ik dat hij een grapje maakte, tot ik op de tribune zat en ik hem voorop zag lopen", vertelt ze.

"Dat vond ik in het begin wel cool, maar dat voelt nu normaal. Of, nou ja, ook dát went."

"Zo snel kan het gaan, hè. Toch blijft het raar om te bedenken dat ik de aanvoerder van Ajax ben", reageert De Ligt lachend. "Dat besef je zelf niet. Het gebeurt gewoon."

Champions League
Dat Ajax ongeslagen de achtste finales van de Champions League wist te bereiken, is voor de tiener een van de hoogtepunten van het jaar. "Dat is echt zó knap. (...) We doen alsof dat normaal is, maar dat is het eigenlijk niet. Snap je wat ik bedoel? Maar die wedstrijden gaan zo snel achter elkaar. Vaak is het pas aan het einde van het seizoen dat je even tot rust kunt komen en bedenkt wat je eigenlijk hebt gepresteerd dit jaar."

Lees ook: 'Ajax heeft een bepaalde bodemprijs in gedachten, laat dat maar aan Overmars over'