'Iedereen heeft dromen, trainer van Feyenoord worden is een ambitie van mij'

'Iedereen heeft dromen, trainer van Feyenoord worden is een ambitie van mij'

30-12-2018 17:23
62

Henk Fraser wil in de toekomst dolgraag trainer van Feyenoord worden. Dat vertelt de coach van Sparta dit weekend in een openhartig gesprek met RTV Rijnmond. 

"Laat ik voorop stellen dat er geen sprake is van zagen aan de stoelpoten van Gio. Áls ik hierover spreek, en in deze vorm vind ik dat nog leuk ook, dan praat ik over ambitie", aldus Fraser. "Doelstelling, dat zou al te ver gaan. Maar ik heb de ambitie om het maximale uit mijn mogelijkheden te halen."

Wedden

Meer odds

"Feyenoord is weer een stap hoger, maar ik besef heel goed dat je van veel factoren afhankelijk bent. Het moment moet passen, voor Feyenoord en voor mij. En misschien komt dat moment er nooit. En je moet de gunfactor hebben. Maar iedereen heeft ambities en dromen, en dit is er zeker één van mij."

Fraser (52) was tussen 1990 en 1999 speler van Feyenoord. Daarna werkte hij jarenlang als jeugdtrainer in Rotterdam-Zuid. De zesvoudig international van Oranje werd in 2014 trainer van ADO Den Haag, verkaste twee jaar later naar Vitesse en signeerde in 2018 een tweejarig contract bij Sparta. Met de Rotterdamse club jaagt Fraser dit seizoen op promotie naar de Eredivisie.