Solskjaer-effect: Manchester United wint ook derde wedstrijd en overtuigt opnieuw

30-12-2018 19:25
28

Manchester United heeft ook de derde wedstrijd onder Ole Gunnar Solskjaer ruim weten te winnen. Op eigen veld werd Bournemouth getrakteerd op een 4-1 nederlaag.

De overwinning van The Red Devils was meer dan terecht. United was veruit de betere partij en liet het publiek op Old Trafford goed voetbal zien. Paul Pogba was een van de blikvangers bij United. De Fransman lijkt sinds het vertrek van José Mourinho helemaal opgeleefd en zorgde voor zowel de 1-0 als de 2-0. Bij de 1-0 was Marcus Rashford echter net zo belangrijk. De aanvaller bereidde de goal met een fantastische actie voor.

Rashford was vlak voor de rust zelf verantwoordelijk voor de 3-0. Nathan Aké maakte de wedstrijd in de blessuretijd van de eerste helft weer spannend met de 3-1. Hij kopte een voorzet binnen op de vijfmeterlijn.

Lang bleef het 3-1 in Manchester, tot Romelu Lukaku in werd gebracht. Nog geen twee minuten na zijn invalbeurt schoot de Belg, die moeizaam tot scoren komt, de 4-1 binnen. De assist kwam van Pogba. Daarna liet Eric Bailly zijn negatieve kant zien. De wedstrijd was allang gespeeld, maar de verdediger vond het nodig om op het middenveld een doldwaze tackle met twee benen uit te voeren. Hij mocht dan ook met direct rood vertrekken.

United wint en heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Arsenal, dat zaterdag kansloos onderuit ging tegen Liverpool. De achterstand op The Gunners is nog maar drie punten. Op 2 januari is Newcastle United de tegenstander.