Anderhalf jaar 'out' na potje voetvolley: 'Serieus? Weer mijn achillespees?'

Anderhalf jaar 'out' na potje voetvolley: 'Serieus? Weer mijn achillespees?'

30-12-2018 20:59
26

Dico Koppers staat al anderhalf jaar onder contract bij PEC Zwolle, maar heeft welgeteld 43 minuten op zijn naam staan. De 26-jarige linksback liep in augustus 2017 een achillespeesblessure op na een partijtje voetvolley en bleef sindsdien kwakkelen.

Zes maanden later leek Koppers op de weg terug, maar toen ging het weer mis. "Tijdens een simpele loopoefening eigenlijk. Ik hoorde ineens een doffe knal", haalt hij het moment terug in gesprek met TC/Tubantia. "Serieus? Weer mijn achillespees? Nee, toch? Komt dit überhaupt nog goed, dacht ik. Ik kon mijn voet niet meer bewegen."

De linksback kon weer een revalidatie van een jaar tegemoetzien. "Ik was er klaar mee. Ik had even geen zin meer, nergens in, ook omdat ik wist dat het nu nog moeilijker zou worden om terug te keren. Ja, natuurlijk spookt dan door je hoofd dat het misschien wel over is", vertelt hij. Koppers ging echter weer aan de slag in Zeist waar hij gezelschap had van lotgenoten als Joël Veltman, Randy Wolters en Simon Makienok. "We slepen elkaar erdoor. Dat geldt ook voor andere jongens", stipt hij het belang van het gezelschap aan. "Ik ben het als werk gaan beschouwen, maar met tegenzin kom ik hier niet meer. Integendeel."

Inmiddels zit Koppers in de laatste fase van zijn herstel en kan hij weer serieus aan voetballen denken. "Ik kan vrijwel alles weer. De laatste stap is dat ik weer het veld op ga en de groepstraining zal hervatten." Na de jaarwisseling gaat hij met PEC mee op trainingskamp en daar verheugt Koppers zich op. "Het onderdeel zijn van een team, het gevoel van een overwinning. Dat zijn kleine dingen die je heel erg mist", vertelt hij. "Ik lig goed op schema, maar we overhaasten niks."