Breaking news

LIVE: Ajax krijgt loon naar werken, Antony beslist het in Amsterdam

Beenhakker neemt het op voor Ten Hag: 'Word er gek van, dat geouwehoer'

Beenhakker neemt het op voor Ten Hag: 'Word er gek van, dat geouwehoer'

Gepubliceerd: zondag 30 december 2018 om 21:16zo 30-12-2018 om 21:16

Leo Beenhakker heeft bewondering voor de wijze waarop Ajax-trainer Erik ten Hag zich staande houdt in Amsterdam. De Tukker werd bij zijn overstap van FC Utrecht met veel scepsis omgeven, maar volgens Don Leo was dat niet terecht.

Vooral De Telegraaf heeft zich in de ogen van Beenhakker niet onbetuigd gelaten. "Hij is zeker door dat clubblad, ik weet niet hoe die heet, heel vaak door de stront gehaald", sneert hij. "Nu is het in één keer weer de allerbeste. Ik word er gek van, van dat geouwehoer", vertelt de 76-jarige oud-bondscoach aan het Algemeen Dagblad.

Ten Hag is stoïcijns doorgegaan op de ingeslagen weg, stelt Beenhakker vol bewondering vast. "Hij is gewoon goed bezig, hij raakt niet in de war en hij is altijd zichzelf, dat is zijn kracht. Dit is Erik ten Hag en daar doe je het maar mee. En zo niet: prettige wedstrijd", aldus Beenhakker, die als oud-trainer van Ajax weet hoeveel druk er op de positie van Ten Hag staat. "Er zijn bij Ajax veel bazen, maar dan moet je een sterke jongen zijn: haha, dit is het spelletje, zo wil ik het gaan spelen. En zo niet, dan hoor ik het wel. Knap dat hij zijn eigen identiteit behoudt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is Ten Hag de juiste trainer voor Ajax?

Ja
69%
Nee
31%
(12800 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws