Southampton-spits Austin zorgt voor opschudding met obsceen gebaar naar City-fans

Southampton-spits Austin zorgt voor opschudding met obsceen gebaar naar City-fans

30-12-2018 22:13
16

Southampton-spits Charlie Austin heeft voor opschudding in Engeland gezorgd vanwege zijn gedrag tijdens de thuiswedstrijd tegen Manchester City. De 29-jarige aanvalsleider werd na rust gewisseld en maakte vervolgens een obsceen gebaar naar de City-fans.

Terwijl Austin het veld verliet, klonk er gefluit en gejoel vanuit het uitvak: de spits stak vervolgens twee vingers op, het Engelse equivalent van de opgestoken middelvinger. Arbiter Paul Tierney heeft het incident niet waargenomen en dus ook niet opgenomen in zijn wedstrijdrapport. Volgens The Sun zal de tuchtcommissie van de FA zich maandag gaan buigen over de videobeelden.

Of de voetbalbond ook besluit om Austin te schorsen, zal nog moeten blijken. The Sun houdt alle opties open en refereert aan twee vergelijkbare incidenten. Watford-aanvoerder Troy Deeney stak dit jaar zijn middelvinger op nadat hij scoorde tegen Chelsea en kwam er zonder schorsing vanaf. Jack Wilshere deed in 2013 echter hetzelfde tijdens Manchester City-Arsenal en moest twee wedstrijden 'brommen'.