'Umtiti terug na drie weken Doha, Barça schrikt: operatie lijkt onvermijdelijk'

'Umtiti terug na drie weken Doha, Barça schrikt: operatie lijkt onvermijdelijk'

Gepubliceerd: zondag 30 december 2018 om 22:39zo 30-12-2018 om 22:39

FC Barcelona lijkt Samuel Umtiti voorlopig kwijt te zijn. De Fransman liep eerder dit seizoen een knieblessure op en werd naar Doha gestuurd om aan zijn herstel te werken, maar heeft niet veel vooruitgang geboekt.

Volgens Diario Sport is de medische staf van FC Barcelona geschrokken van de resultaten van Umtiti's drie weken durende verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten. Club en speler wilden koste wat kost voorkomen dat Umtiti onder het mes moest, maar een operatieve ingreep lijkt nu onvermijdelijk voor de centrale verdediger. De 25-jarige Fransman kampt al sinds eind september met knieklachten en zal zijn club dus ook in het nieuwe jaar niet bij kunnen staan.

FC Barcelona blijft dus personele problemen in het hart van de verdediging houden. Aangezien Thomas Vermaelen ook al sukkelt met blessures, zijn Gerard Piqué, Clément Lenglet en de pas aangetrokken Jeison Murillo de enige drie opties centraal achterin. De Catalanen bovendien een druk programma na de jaarwisseling: in januari en februari zijn elf competitie-, beker- en Champions League-wedstrijden gepland en op 3 maart volgt El Clásico tegen Real Madrid.

Poll

Een hard gelag voor FC Barcelona?

(1036 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws