'Hoe De Boer is weggezet slaat nergens op, bracht de echte Ajax-filosofie terug'

'Hoe De Boer is weggezet slaat nergens op, bracht de echte Ajax-filosofie terug'

31-12-2018 08:37 Laatste update: 08:39
93

Frank de Boer is niet bang dat hij uit beeld raakt als trainer als zijn avontuur bij Atlanta United geen succes wordt. De oefenmeester tekende daar vorige week een vierjarig contract.

Na een succesvolle periode bij Ajax, had de Boer bij Internazionale en Crystal Palace geen succes. Is hij niet bang om weer te falen? "Nee", is zijn zaakwaarnemer Guido Albers stellig tegenover Voetbal International. "Er zal vanuit Nederland altijd aandacht zijn voor Frank, waar hij ook gaat werken. Hij heeft geleerd dat het internationaal alleen om winnen draait. Ik weet zeker dat er voor Frank altijd een plekje in het trainersgilde is."

Toch erkent Albers dat de status van De Boer is veranded. "Vier jaar geleden belden clubs als Liverpool en Tottenham Hotspur. Dat is nu inderdaad wel even anders, maar Frank is gewoon een goede trainer en zal zijn plekje altijd vinden."

De kritiek aan het adres van De Boer heeft Albers de afgelopen tijd wel gestoord. "Hoe hij is weggezet, slaat nergens op. De Boer heeft bij Ajax de echte Ajax-filosofie teruggebracht", stelt hij. Bij zijn nieuwe club kan De Boer gaan bouwen. "De filosofie die club aanhangt komt precies overeen met die van Frank. Er hoeft niet rigoureus veranderd te worden, Frank moet doorbouwen."