'Gekke situatie bij Real Madrid: verhuurde keeper wil liever niet terugkeren'

'Gekke situatie bij Real Madrid: verhuurde keeper wil liever niet terugkeren'

31-12-2018 11:09
25

Andriy Lunin heeft Real Madrid laten weten dat hij in januari liever níet wil terugkeren naar Estadio Santiago Bernabéu. De negentienjarige doelman wordt momenteel verhuurd aan Leganés. 

Real haalde Lunin in juni van dit jaar naar Spanje. Voor een slordige negen miljoen euro kwam de talentvolle Oekraïner over van Zorya Luhansk. Eind augustus werd Lunin verhuurd aan Leganés. 

Keylor Navas zit sinds de komst van Thibaut Courtois naar De Koninklijke op de bank en is ontevreden over zijn situatie. Real is volgens Marca bereid om mee te werken aan een transfer in januari, maar heeft dan wél een extra keeper nodig. Lunin zóu een logische optie zijn. 

De international heeft aan de leiding van zijn werkgever echter laten blijken dat hij het seizoen liever afmaakt bij Leganés. Lunin denkt daar meer kans te hebben op speelminuten, ook al kwam hij dit seizoen pas twee keer in actie bij de nummer zestien van Primera Division. Mocht Real de goalie hem tóch terughalen naar Madrid, en die kans lijkt groot, dan is dat 'duidelijk tegen de zin van Lunin in'. 

Lunin is volgens Marca bang dat hij bij Real op de derde plek in de Madrileense pikorde belandt. Naast Courtois heeft trainer Santiago Solari ook de beschikking over Kiko Casilla.