'Ik wilde in de zomer weg bij sc Heerenveen, maar het lukte niet'

'Ik wilde in de zomer weg bij sc Heerenveen, maar het lukte niet'

Gepubliceerd: maandag 31 december 2018 om 11:27ma 31-12-2018 om 11:27

Jizz Hornkamp wilde afgelopen zomer éigenlijk verhuurd worden door sc Heerenveen. De jonge spits wist namelijk dat het dit seizoen moeilijk ging worden om een basisplaats te bemachtigen in het Abe Lenstra Stadion. 

Onder meer MVV Maastricht meldde zich in Friesland voor Hornkamp. "Ik wil minuten maken, daarom wilde ik in de zomer worden verhuurd, maar dat lukte niet", blikt hij terug met Fean Fan Magazine. "Daarna is de knop omgegaan. Ik ben hier en heb het hier goed."

Voorlopig moet Hornkamp het doen met korte invalbeurten. "Ik hoop dat ik dit seizoen nog veel mag spelen. Of dat lukt, is aan de trainer. Tegen Fortuna Sittard koos de trainer voor Pelle (van Amersfoort, red.). Dat is keurig uitgelegd. Natuurlijk baal ik dan, maar ik begrijp het wel."

Hornkamp (20) stond deze jaargang nog niet één keer in de basis in de Eredivisie. Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink liet hem zes keer invallen. Hornkamp, die in totaal zestig minuten op het veld stond, scoorde tegen Excelsior en tegen De Graafschap. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws