Ajax-middenvelder op huurbasis naar De Graafschap: 'Veel passie en strijd'

Ajax-middenvelder op huurbasis naar De Graafschap: 'Veel passie en strijd'

31-12-2018 14:19 Laatste update: 14:53
28

Azor Matusiwa maakt het seizoen af bij De Graafschap. De middenvelder wordt gehuurd van Ajax, waar hij nog tot medio 2020 onder contract staat. Dat hebben beide clubs bevestigd via de officiële kanalen.  

"Naast goed voetbal legt Azor veel strijd en passie in zijn spel", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede op de website van De Graafschap. "Azor heeft inmiddels speelminuten in het eerste van Ajax gemaakt en wil graag wekelijks in de Eredivisie spelen." Matusiwa zal zich op 5 januari in Doetinchem melden voor de eerste training. Een dag later vertrekken de Superboeren richting Spanje, waar de selectie zich zal voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

De Graafschap staat halverwege het seizoen op de laatste plek in de Eredivisie. De Telegraaf meldde vorige week dat de Doetinchemmers ook in de race waren voor Kaj Sierhuis, maar die koos voor een overstap naar FC Groningen. 

Matusiwa debuteerde op 6 mei 2018 in Ajax 1 tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior. Daar bleef het vooralsnog ook bij. De middenvelder speelde dit seizoen tot nu toe drie wedstrijden met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.