'Ajax biedt 11 miljoen op Lainez en speelt in op mogelijk vertrek Ziyech of Neres'

'Ajax biedt 11 miljoen op Lainez en speelt in op mogelijk vertrek Ziyech of Neres'

31-12-2018 20:57 Laatste update: 31-12-2018 20:57
175

Ajax heeft een bod van meer dan elf miljoen euro gedaan op Diego Lainez, meldt De Telegraaf maandagavond. Daar komen nog bonussen én een doorverkooppercentage bij voor de Mexicaanse vleugelspeler. 

Ajax hoopt Lainez al in de winterstop naar Amsterdam te halen, zodat hij een half jaar heeft om te wennen aan Nederland en het voetbal hier. Bij Ajax kijken ze er echter niet van op als de Mexicaan al belangrijk kan zijn in de titelstrijd met PSV, schrijft De Telegraaf. De ochtendkrant rept over een bod van ruim elf miljoen. Volgens berichten uit Mexico wil Club América ongeveer dertien miljoen euro hebben. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf verwacht dat de club '14 á 15' miljoen wil van Ajax. Het is niet duidelijk hoe het er nu voor staat.

In Mexico werd door El Universal gemeld dat de transfer mogelijk op losse schroeven staat, omdat beide clubs maar geen akkoord weten te bereiken. De Telegraaf meldt daar echter niets over.

Lainez moet bij Ajax de David Neres-route bewandelen. De 21-jarige flankspeler begon stroef in Amsterdam, maar kwam daarna tot wasdom. Onder Erik Ten Hag liet Neres zich zien met veel doelpunten en assists en speelde hij zich in de kijker bij grote clubs uit Europa. Lainez krijgt de tijd om te wennen bij Ajax.

Ajax speelt met de eventuele komst van Lainez in op een mogelijke transfer van Neres of Hakim Ziyech na dit seizoen. Van Ziyech lijkt het vrijwel zeker dat hij in de zomer vertrekt. De Marokkaan wilde afgelopen zomer al vertrekken, maar een deal met AS Roma ketste af. Ziyech heeft er nooit een geheim van gemaakt een stap te willen zetten.

Lees ook: El Universal: Transfer Lainez naar Ajax lijkt niet door te gaan

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s