Hatzidiakos wil dolgraag international worden: Het was een heel bewuste keuze

Hatzidiakos wil dolgraag international worden: "Het was een heel bewuste keuze"

Gepubliceerd: dinsdag 1 januari 2019 om 14:27di 01-01-2019 om 14:27

Pantelis Hatzidiakos hoopt ooit interlands te kunnen spelen voor Griekenland. De Grieks-Nederlandse verdediger van AZ kwam in de jeugd uit voor Panathinaikos en heeft wel oren naar een interlandcarrière voor de Europees kampioen van 2004.

Hatzidiakos heeft een Nederlandse moeder en een Griekse vader. De 21-jarige verdediger speelde al interlands voor Jong Griekenland. "Het is echt mijn land en dat maakt me super trots", zegt Hatzidiakos in een interview met Awaydays NL. "Ik heb naar mijn gevoel geluisterd en voor Griekenland gekozen. Het was een heel bewuste keuze. Ik hoop dan ook op een uitnodiging van de Griekse bondscoach."

Het Griekse voetbal bevalt Hatzidiakos wel. "In mijn jeugd heb ik bij Panathinaikos gevoetbald en in de wedstrijden tegen Olympiakos kon het er ook heftig aan toegaan. Daar kunnen we in Nederland niet tegenop. Ik was wel eens ballenjongen bij wedstrijden van Panathinaikos en dan moesten we vaak naar binnen, omdat er zoveel vuurwerk werd afgestoken. Als kind vond dat ik al mooi."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws