Update: 'Ajax bereikt definitief akkoord met Cruzeiro over verhuur Orejuela'

Update: 'Ajax bereikt definitief akkoord met Cruzeiro over verhuur Orejuela'

05-01-2019 18:23 Laatste update: 18:08
82

Ajax is tot overeenstemming gekomen met Cruzeiro over de transfer van Luis Orejuela. Dat meldt een Colombiaanse journalist. De rechtsback wordt door de Amsterdammers voor een jaar verhuurd aan de club uit Brazilië.

Volgens de journalist heeft Cruzeiro ook een optie tot koop bedongen. Alleen de medische keuring zou Orejuela nog scheiden van een overstap naar Brazilië. De Colombiaanse rechtsback kwam in de zomer van 2017 naar Ajax, maar hij moest lijdzaam toezien hoe hij steeds verder afzakte in de pikorde op de rechtsbackpositie.

Orejuela kwam vorig seizoen één keer in actie in een Eredivisieduel. De verdediger speelde wel alle bekerduels van Ajax. Ook stond de Colombiaan regelmatig aan de aftrap voor Jong Ajax, waarmee hij de titel in de toenmalige Jupiler League veroverde. Orejuela kan nu niet meer voor Jong Ajax uitkomen omdat de leeftijdseisen voor die ploeg aangescherpt zijn. Op 28 april 2018 speelde hij dus zijn laatste officiële wedstrijd voor de Amsterdammers.

Update 05/01 18.22 uur: De NOS meldt dat Ajax definitief overeenstemming heeft bereikt met Cruzeiro over de transfer van Luis Orejuela. Dat zou betekenen dat de Colombiaan de medische keuring heeft doorstaan. De Brazilianen huren Orejuela voor een jaar en hebben een optie tot koop bedongen.