Swart: 'Had-ie gescoord, dan was hij voor 50 miljoen bij Ajax vertrokken'

Swart: 'Had-ie gescoord, dan was hij voor 50 miljoen bij Ajax vertrokken'

02-01-2019 07:00 Laatste update: 10:07
54

Sjaak Swart was 'boos' toen Donny van de Beek, met wie hij goed bevriend is, aan het begin van dit seizoen bij Ajax op de bank belandde. Swart vertelt dat woensdag, in een groot dubbelinterview met Van de Beek in De Telegraaf. 

"Iedereen beseft nu dat Donny’s kwaliteiten belangrijk zijn voor het elftal. Aan het begin van dit seizoen zat hij ineens op de bank. Maar gelukkig speelt hij nu bijna alles", aldus Mister Ajax. 

Van de Beek: "Het kwam totaal onverwacht en dan is het moeilijk om rustig te blijven, je dingen te blijven doen en je terug te knokken. Waar je verwacht dat Sjaak dan losgaat, bleef hij juist heel rustig en analyserend. Voor mij werkte dat goed. Hij gaf me veel vertrouwen."

Swart was not amused toen Ajax-trainer Erik ten Hag de middenvelder buiten de basis hield. "Natuurlijk ben ik dan ook boos, maar wat heeft dat voor zin voor Donny? Hij moet zich focussen op zijn spel en niet op randzaken. Daar wijs ik dan op en tegelijkertijd geef ik hem vertrouwen, vertel wat hij allemaal goed kan."

Vijftig miljoen
De voormalig rechtsbuiten hoopt dat Van de Beek nog even in Nederland blijft spelen. "Had Donny die kans in München tegen Bayern afgemaakt, dan was hij voor vijftig miljoen euro naar Duitsland vertrokken. Donny moet de keus maken. Ik kan hem adviseren en als Ajacied zie ik hem het liefst bij Ajax blijven. Maar na zo’n honderd Eredivisie-duels is Donny klaar voor een volgende stap in zijn carrière."

Lees ook: Sky Sports: Tottenham gaat renoveren en heeft Ajax-international op het oog